Gk and current affairs 24 july 2019

G K. And Current Affairs Quiz

GK and Current Affairs 24 July 2019

By Sandeep Nagyaan · 24 Jul 2019


GK and Current Affairs 24 July 2019

Q1. Who is the winner of Junior World Golf Championship 2019 ?

1. Vipul Bhosale 

2. Sanket Kumar

3. Jerengi Chen

4. Arjun Bhati

Answer:4

Q2. Inger Anderson has recently appointed as a chief of which institution?

1. United Nations Environment Program
2. United Nations Food and Agriculture Organization
3. United Nations Development Program
4. World Bank
Answer:1
Q3. Who has recently been appointed as the new Governor of Bihar?

1. R. N Ravi
2. Fagu Chauhan
3. Anandi Ben Patel
4. Jagdeep Dhankad
Answer: 2
Q4. Which ministry is related to "Pramarsh" initiative?

1. Ministry of Tourism
2. Ministry of Finance
3. Ministry of Human Resources and Development
4. Ministry of Commerce and Industry
Answer: 3
Q5. India's first Space Tech Park is going to be set up in which state?

1. Madhya Pradesh
2. Tamil Nadu
3. Karnataka

4. Kerala
Answer: 4
Q6. Hand in hand" is a military exercise between the two countries?

1. India-Nepal
2. India-Myanmar
3. India-Chin
4. India-Bangladesh
Answer:3
Q7. Which of the following antibiotic has been recently banned by the Indian
government for use in animal feed?

1. Streptomycin
2. Neomycin
3. Celestine
4. Tilisin
Answer:3
Q8. Which state government has recently decided to set up a tiger protection
force to protect the tigers?

1. Uttrakhand
2. Madhya Pradesh
3. West Bengal
4. Karnataka
Answer: 2
Q9. Which country's players have won the mixed doubles title of Commonwealth
Table Tennis?

1. India
2. Chin
3. Singapore
4. Myanmar
Answer: 1

Q10. Who is the winner of Indonesia Open Final?
1. P. V Sindhu
2. Sayna Nehwal
3. Akane Yamaguchi
4. Yu Yang
Answer: 3